Leon Max​

Showroom

Los Angeles, CA

The conversion of an existing industrial space for the display and sale of continually changing collections of women's apparel was an opportunity to explore the link between space and light, space and movement, and matter and light.

Specifically our objective was to facilitate marketing but as in our other works, the project explores questions of perception, imagination, and motivations in specific contexts.

 

The new architectural elements, walls, ceilings, floors, fixtures and furniture, were conceived as autonomous and connected elements. The main space dividers are movable modular units that store clothes and make offices. Seasonal variations  in color and pattern can be seen through the translucency of the perforations.

 

The dividers provide a backdrop for other objects throughout around the big space.  The detail and material finish of these objects are in contrast to the rough finish of the existing building.

8_s.png
5.png
6_s.png